2012. február 18., szombat

Sztárok A-Z-ig B mint Beyoncé*

B mint Beyoncé*

A most következő életrajz az én kedvenc énekesnőmről, Beyoncéról fog szólni! :)))


Az aranytorkú énekesnõ 1981-ben született a texasi Houstonban. Szülei Matthew és Tina Knowles. Van egy húga, Solange, aki szintén próbálkozott az énekléssel, de hamar családot alapított.
Beyoncé már 7 évesen kórusban énekelt és tánciskolába járt, majd barátnõivel (LaTavia Robertson, LeToya Luckett, Kelly Rowland) megalapították a Girl's Tyme nevû formációt, amivel felléptek a Star Search nevû tehetségkutatóban. Nem sokkal késõbb ajánlatot kaptak a Columbia Recordstól és akkor született meg a Destiny's Child. Elsõ lemezük címe megegyezett az együttes nevével, elsõ slágerük a No, No, No Part2 volt, ami hamar meghódította az amerikai slágerlistákat. A No, No, No Part1 és a Get On The Bus (amit a ma már ultrahíres producer, Timbaland, hozott össze) nem volt ekkora siker, de az album platinalemez lett.

Második albumukról (The Writing's On The Wall) mind a 4 kimásolt maxi befutott az öreg kontinensen is. Ezek voltak a Bug A Boo, Bills Bills Bills, Jumpin' Jumpin' és a Say My Name. A 2001-es Grammy-n 3 díjat is besöpörtek (legjobb fellépés RnB lánycsapat, legjobb RnB dal, Beyoncé - az év dalszövegírója)
Eközben LaTavia és LeToya elhagyták a csapatot, a Say My Name és a Jumpin' Jumpin' videóklippjében már a 2 új leányzó, Farrah Franklin és Michelle Williams látható. Az elõbbi fél év után ott is hagyta a csapatot, így csak 3an maradtak, de sikeresebbek lettek mint valaha.

Ugyanis 2000-ben megjelent Survivor címû albumuk, ami rengeteg új rajongót hozott nekik. Independent Women Part 1, ami a Charlie angyalainak betétdala lett, Survivor, Emotions, Nasty Girl, Bootylicious - ezek voltak a klippes dalok. A Perfect Man pedig a Romeo Must Die filmzenéjére került, ami szintén platina lett.

Utolsó albumuk 2004-ben jelent meg Destiny Fullfilled címmel, amirõl az elsõ maxi a Lose My Breath volt. Aztán jött a Soldier, a Girl és a Cater 2 U. A 2005-ös World Music Awardson megkapták a valaha volt legjobb lánycsapat címet, majd hivatalosan is bejelentették a feloszlást. Kiadtak még egy #1's címû albumot, amin az összes slágerük + egy új szám, a Stand Up 4 Love kapott helyet.A Survivor és az utolsó album közötti idõt mindhárman szólókarrier építésével töltötték. Kétségtelen, hogy Beyoncé vitte a legtöbbre. Az Austin Powers címû filmhez készült dal, a Work It Out nagy siker lett, és Bee a filmben is szerepelt. 2002-ben duettet énekelt Jay-Zvel (Bonnie & Clyde '03) és Luther Vandrossal (The Closer I Get To You). Mindkét szám rákerült a 2003-ban megjelent Dangerously In Love címû albumra, amibõl már az elsõ héten 317,000 példány kelt el, egy hónappal késõbb pedig platina minõsítésig jutott. Az elsõ kimásolt dal, a Crazy In Love hatalmas nyári sláger lett, az USA-ban, Kanadában és az Egyesült Királyságban is az elsõ helyig vitte, a Billboard listát pedig 8 hétig vezette, ami példátlan.
A Sean Paul-lal közösen elkészített Baby Boy egy héttel meg is elõzte a Crazy In Love-ot a listák élén, majd a 2004ben napvilágot látott Me, Myself and I és a Naughty Girl "csak" a 3. illetve a 4. helyig vitték. A 2005-ös Grammy átadón 5 díjat söpört be, a Brit Awardson és az MTV díjátadókon sem ment haza üres kézzel.
2005-ben elkészítette a Check On It címû számot, ami a Rózsaszín párduc címû film betétdala lett (amiben Bee szerepelt is) és néhány Grammy-t szintén bezsebelt.

Második szólóalbumát 2006 szeptember 4.-én, a születésnapján adta ki B'Day, (azaz Szülinap) címmel. Az elsõ kimásolt dal a Déja Vu volt, ami óriási siker volt. A következõ maxi a Ring The Alarm volt, ami nem vitte sokra, de az Irreplaceable hónapokig folyt még a csapból is. Beyoncé közben filmet is forgatott, õ volt ugyanis az egyik fõszereplõje az Oscar-díjas Dreamgirls címû zenés filmnek. A filmhez tartozó betétdal, a Listen lett a következõ maxi, majd jött egy duett Shakira-val, Beautiful Liar címmel. Ez utóbbi nincs rajta a B'Day albumon, de Beyoncé 2007-ben kiadta a B'Day Deluxe Edition-t, ami az eredeti B'Day album dalai mellett 7 új dalt is tartalmaz, (Amor Gitano, Welcome To Hollywood, If, Flaws And All, Beautiful Liar, Beautiful Liar Remix, World Wide Woman) valamint egy DVD-t, amihez szinte az összes számhoz készített klippet.

2007 decemberében került boltokba a The Beyoncé Experience címû DVD, ami egy két órás koncertet tartalmaz. Beyoncé idõközben férjhez ment Jay-Z-hez, 2008 októberében pedig két új maxival is jelentkezett. (If I Were a Boy, Single Ladies Put A Ring On it) Harmadik szólóalbuma 2008 novemberében került boltokba I am...Sasha Fierce címmel. A rajongók rögtön két változat közül is választhattak, a standard kiadáson 10, míg a Deluxe Edition-ön 15 dal található.
Mint már Beyoncétól megszokhattuk, harmadik albumáról is temérdek dalhoz készített videoklipet. A Video Phone kisfilmjéhez például Lady Gagát kérte fel, aki bele is énekelt a dalba. De Diva, Ego, Sweet Dreams, Halo és Broken-Hearted Girl című dalai sem maradtak video nélkül. Lady Gagával pedig olyan jól sikerült az együttműködés, hogy Beyoncé a The Fame Monster című albumon található "Telephone"-hoz adta a hangját, na meg az arcát is az ahhoz készült botrányos videokliphez.
Az albumot ezek után újra kiadták, ezúttal Platinum Edition-ként, mely új dalokat és videoklipeket is tartalmaz. Az egyik új dalhoz, a Why Don't You Love Me-hoz rögtön video is dukált természetesen. Az Encore Theater-ben felvett koncert pedig az I Am...Yours című DVD-n jelent meg.
Az énekesnő egy ideig nem sokat hallatott magáról, de 2011 tavaszán újabb kislemezzel tért vissza, mely a Run the World (Girls) címet viseli. Albuma, a 4, június 27-étől kapható standard és deluxe változatban. Beyoncé a 2011-es VMA-n ország világ előtt bejelentette, hogy férjével, Jay-Z-vel első közös gyermeküket várják. Az énekesnő terhesen sem hagyta rajongóit üres kézzel, hiszen sorra jelentette meg videoklipjeit, valamint egy újabb élő DVD-t is piacra dobott, mely a Live at Roseland: Elements of 4 címet viseli.
Forrás: Starity

 

Január 7-én megszülte első kislányát Blue Ivy-t, aki teljesen egészséges és boldogan pózol a kameráknak. :))
Miután Nicole és a többiek is „ott hagyták” az amerikai X faktort, a producerek és készítők úgy látják, Bee lenne a legalkalmasabb a zsűrizési feladat ellátására. Az énekesnő még nem reagált a kérésre, de az egyes pletykák (lejjebb) szerinti készülő album és a kis Blue Ivy minden idejét elveszik, ezért valószínűleg elfogja utasítani a felkérést.
Bee már visszatért régi önmagához, hiszen már csodás alakját is visszanyerte. Ryan Tedder (One Republic frontembere) elárulta, hogy Beyoncé már ötödik szóló albumán dolgozik.! Meg sem áll! PEDIG még a 4 albumáról is hiányzik egy video. Az End of Time (ami az én kedvencem az albumról :P) c. klipet most kezdték el forgatni.
A Live at Roseland – DVD-ről egy kis video, hogy fokozzuk az izgalmat az End of Time iránt. ;) Bee egyszerűen fergeteges.!

Személyes vélemény: Nem túl sok olyan női előadót tudok mondani, akiknek tényleg olyan a hangjuk a CD-n, mint élőben. Jó persze van kivétel, mint például Beyoncé, Rihanna, Adele… De tudnék olyanokat is sorolni, akiknél egy-egy tv-ben látott fellépés után picit csalódtam..:/ Nem tudom helyes-e, de én így gondolom :) és ti?:))
Forrás: Agy xD

Pár kép Beyo életéből. Klikk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése