2012. március 13., kedd

Ünnepségre 4 összeállítás, 4 féle suliba.

Gondolom nálad is holnap ünneplik március 15ét.
Nálunk elvileg van kötelező ruha, ami egy matrózblúzból és fiúknak fekete vászonnadrágból, lányoknak fekete szoknya, amit mind két nemnek lakkcipővel kell felvenni.
Na most ezt gondolhatjátok, hogy hány ember tartja be... :DDD

Összeállítottam 4 db kombinációt, 4 féle sulierősséghez (szigorságot nézve).


1. A Kőkemény suli
A matrózblúzoknak is van néhány fajtája. Van ami úgy nézki, mint egy zsák, de van olyan is, melynek levehető a mandzsetta része és rárakhatod egyszerű fehér blúzodra, s ezzel kicsit felszabadultabbá teheted ruhádat. :)
A szoknya ügyben most olyan sulit vettem elő, ahol mivel tél van megengedik a vászonnadrágot a lányoknak, de inkább örülnének a szoknya+harisnya kombinációnak.
Lakkcipő gondolom kötelező sajnos, most egy sarok nélküli verziót vettem elő. (a képen normál cipő van rajta, bocsi)2. A már nem olyan szigorú előírások
Ha már nem matrózblúz a kötelező akkor már jól jártál. :DD Én egyszerűen utálom, és éppen ezért sohasem veszem fel. Persze még mindig kötelező, hogy ingbe legyél, de már nemnézik, hogy van e rajta esetleg suli kitűző, vagy matrózgallér.
Szoknyát tekintve már esetleg engedik, hogy FEKETE farmer legyen rajtad, bár "ez elég nagy engedmény" tanárodtól. :D
Cipőnél a "lakk" szó még mindig megvan, bár már megengedik a minimális sarkat. :D

3. A Lightos suli
Ahol már fel sem merül a matrózblúz szó, csak az a fontos, hogy ing legyen és fekete nadrág/szoknya.

Cipő téren már magassarkú is engedélyezett, vagy ha nemis lakk cipő, akkor már elértük a fekete topánka engedélyezését is. :D


4. A laza suli, ahol már mindegy mivan rajtad, csak fekete-fehér legyen.
Hát ez szerintem elég ritka, bár van olyan is, ahol biztos van előírás, csak lesz*rják a diákok. :DDD
Blúz nem is biztos, hogy kell, a lényeg, hogy fehér legyen rajtad, szoknyának pedig felveheted a ribi* szoknyát (ami ilyen keresztbe szabott, ilyen "több emeletes" a mi sulinkban ezt így hívják..:DD), esetleg egy sima leggigngset és a legdurvább platformjaidat is. :)
Itt már az sem számít, mennyit mutatsz a dekoltászodból, vagy esetleg menyire van fennt a szoknyád. :)

+ ami mindig feldob egy összeállítást
    - ha esetleg suliba nem is engedik a magassarkút, de neked van, akkor esetleg gyere abba, vedd át suliba és hazamenetelhez, pedig megint vedd át. Ez már is feldobhatja a túl uncsi összeállításod. :)
    - ha mondjuk olyan inged van, amire tudsz övet rakni, akkor bátran! Akár vékonyat akár vastagot. (arra úgyelj, hogy azért fekete és árnyalatai legyenek, ne mondjuk neonszínű. :D
    - ha van kedved, és időd, csinálj magadnak vmi extrább hajat. Süsd be, vasald ki, vagy csinálj egy szép kontyot, fonatot, esetleg szimplán rakj bele egy csini csatot. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése