2012. április 29., vasárnap

Sztárok A-Z-ig* E, mint EMINEM*

Sztárok A-Z-ig, E, mint Eminem.!! <3

Szerintem már az egész világ tudja, hogy mekkora fan vagyok..
Fantasztikus, amit ez az ember tesz és amiket a dalaiban megfogalmaz.

Marshall Bruce Mathers III. 1972. október 17-én látta meg a napvilágot Detroit-ben, Michigan államban. Skót, angol, német, svájci és lengyel vér is folyik az ereiben. Édesapját, Marshall Bruce Mathers Jr.-t soha nem látta, még fényképen sem. Még csak 18 hónapos volt mikor elhagyta őt és édesanyját. Később megpróbálta felvenni a kapcsolatot fiával, de nem járt sikerrel. Édesanyja, Deborah Nelson Mathers-Briggs egyedül nevelte fel őt. 12 éves koráig állandóan költöztek a szegénység miatt. Missouri állam valamennyi városában megfordultak. Végül Warrenben, Detroit külvárosában telepedtek le. Van egy féltestvére, Nathan, akinek egyben gyámja is.

1986-ban felvették őt a Lincoln High Schoolba. 1989-ig itt tanult. Ezzel egyidőben Detroit keleti oldalán, az Osborn High Schoolban több freestyle bajnokságon is elindult, amiket rendszeresen meg is nyert. A folyamatos iskolakerülés miatt kétszer ismételte a kilencedik osztályt, de jegyei nem javultak. 17 évesen kimaradt a középiskolából. 1991-ben nagybátyja, Ronald "Ronnie" Polkinghorn öngyilkos lett. Eminem nagyon közel állt hozzá és halála nagyon megviselte. Iránta érzett tisztelete jeléül a bal karja felső részére ezt tetováltatta: "Ronnie R.I.P."

Családi élete felnőtt korára sem lett egyszerűbb. Kétszer vette feleségül Kimberley Anne Scottot, akit még a középiskolában ismert meg. Kapcsolatuk 1989-ben kezdődött. 1995. december 25-én megszületett kislányuk, Hailie Jade Scott. Első esküvőjüket 1999. június 14-én tartották. Kim 2000-ben beperelte férjét miután a Kim című dalban Eminem súlyosan megrágalmazta és erőszakos halálát ecsetelte. 2001. október 11-én elváltak. 2006. január 14-én újraházasodtak, de még ez év december 19-én el is váltak véglegesen. Azóta állandó perben állnak kislányuk felügyeleti jogáért. Jelenleg Eminem a kislány gyámja és úgy néz ki ez így is marad. Kim unokahúgának, Elaina "Lainie" Scottnak szintén ő a gyámja valamint saját lányaként neveli örökbefogadott kislányát, Whitneyt is. 

Karrier:


Eminem érdeklődni kezdett a hip hop iránt miután tinédzserként meghallgatta a Beastie Boys Licensed to Ill című albumának egyik másolatát. 14 évesen M&M néven kezdett rappelni. Ekkor csatlakozott a Bassmint Productions nevű rapcsapathoz. Hamarosan elkönyvelhették első EP-jüket Steppin' Onto The Scene címmel. Később a banda nevet változtatott és Soul Intent néven folytatták tovább a munkát. 1995 körül a Mashin' Duck Records kiadta első lemezüket Fuckin' Backstabber címmel.

1992-ben Eminem szerződést írt alá a FBT Productions kiadóval. Eközben a Gilbert's Lodge étteremben minimálbérért mosogatófiúként dolgozott, mert ekkor a rappelés még nem volt elég számára a megélhetéshez. Karrierje kezdetén Bad Meets Evil művésznéven többször együttműködött Royce da 5'9" detroiti MC-vel. 1996-ban megjelent első albuma Infinite címmel. A lemezt a Bass Brothers lemezstúdióban vették fel. Az album fő témái között megtalálható a küzdelem és a gazdagság utáni vágy, de többször tesz utalást újszülött kislányára is. A lemez nem aratott sikert. Ennek hatására és magánéleti gondjai miatt a drogokhoz és az alkoholhoz nyúlt. Sikertelen öngyilkossági kísérlete után újraértékelte életét. A Rap Olympics nevû rendezvényen freestyle kategóriában 2. helyezést ért el.

1996 óta a D12 detroiti rapbanda frontembere. A banda további tagjai: Swift Mcway (Ondre Moore), Bizzare (Rufus Johnson), Kuniva (Von Carlisle) és Kon Artis/Mr. Porter (Deaun Porter). Első albumuk The Underground EP címen jelent meg. Ezt a Devil's Night követte 2001-ben, majd a D12 World 2004-ben.

1998-ban kiadta a Slim Shady EP címû lemezét, ami meghozta számára a régen várt sikert. Az öröm azonban most sem volt felhőtlen mivel többen azzal vádolták, hogy egy underground rapper, Cage stílusát és témáját utánozza. Végül a vádaskodások megszűntek és Eminem élvezhette a jól megérdemelt sikert

Dr. Dre felkereste õt és leszerzõdtette kiadójához, az Aftermath Entertainmenthez. Vendégelőadóként feltűnt Kid Rock Devil Without a Cause című albumán is. Elkészítette a The Slim Shady LP című albumot. A lemez Amerikában háromszoros platina lett. 2000-ben megjelent a The Marshall Mathers LP, ami még az elõzõ nagylemezénél is nagyobb sikert hozott. 2002-ben a boltokba került a The Eminem Show címû lemeze. Ebben az évben két Grammy-díjat kapott és MTV Europe Music Awardson õ kapta a legjobb férfi elõadó, a legjobb hip-hop elõadó és a legjobb album díját is.

Első filmszerepét 2001-ben kapta a The Wash című vígjátékban. A következő évben megkapta a 8 mérföld főszerepét. A film fõcímdalát is õ írta. A Lose Yourself elnyerte a legjobb betétdalnak járó Oscar-díjat. 2004 õszén új nagylemezt jelentetett meg Encore címmel. Az album azonnal a toplisták élére került. A Just Lose It című dalhoz készült klip nagy port kavart, mert Michael Jackson kifigurázásáról szól az egész. 2006-ban megjelent Curtain Call címû korongja is. Ezt 2007-ben a The Re-up követte.

2008-ban megírta önéletrajzi könyvét, aminek címe The Way I Am. Ebben mindent elmesél depressziójáról, a rengeteg küzdelemrõl és a drogokról is. 2009-ben két új lemezzel jelentkezett: Relapse és Relapse 2. Ebben az évben a Funny People címû filmben is szerepelt.

A Recovery című albumából már az első héten 741.000 kelt el, ezzel a Billboard listáján 200. helyen landolt.
Az album első kislemeze a Not Afraid lett, ami a Billboard Hot 100-es listáján az első helyen debütált. Az album második kislemeze a Rihannával közösen felvett, Love the way you lie lett, ami a második helyen debütált, de hamarosan az élre állt és a 2010-es nyár hatalmas slágerévé lett. 2010-ben részt vett a 2010 BET Awardson, amelyen előadta slágerét, a Not Afraidet és B.o.B.-vel közösen az Airplanes Part II-t.2010 júniusában közös fellépéseket tett Jay-Z-vel Detroitban és New Yorkban.
A BET Eminemet tartja a XXI. század legjobb rapperének. 2010. szeptember 12-én ő nyitotta az MTV Video Music Awardsot, amelyen előadta Not Afraid című dalát ill. Rihannával közösen a Love the Way You Lie-t. A Recovery hatalmas sikere miatt a díjátadáson megkapta a Hottest MC in the Game nevű elismerést. Eminem és Rihanna 2010 őszén elkészítették a Love the way you lie 2-t, amelyben most inkább Rihanna jutott nagyobb szerephez, szemben az elsővel, melyben Eminemnek volt több szövege. Ismét elkezdtett doglozni Royce Da 5'9"-cel a Bad Meets Evil formációban. Megjelent első lemezük is, a Hell: The Sequel. Készítettek egy közös dalt Bruno Mars-szal is, aminek a címe Lighters lett. Csináltak hozzá videóklipet, ahogy később a Fast Lane-hez, majd a Recovery albumáról a Space Bound is kapott egy kisfilmet.

Továbbá együtt dolgozott Nicki Minajjal a Roman's Revenge című dalban. Közös felvételt készített még T.I.-jal, a dal címe: That's All She Wrote, ebből a dalból Eminem szóló verziót is készített, amelyben csak ő rappel.
Közreműködött Dr. Dre: I Need A Doctor című dalánál is. A 2011-es Grammy Awardson előadta az I need a doctor című dalt, Dr. Dre, Adam Levine és Skylar Grey közreműködésével, és a Love the way you lie 2-t Rihannával. Decemberben megjelent a Talk To Me, amit Young Jeezy és Freddie Gibs közreműködésével vett fel.

2012 januárjában a People's Choice Awardson megkapta a legjobb Hip-Hop előadójának járó díját.
forrás: starity.hu +agy :D


HA imádod Em-et akkor gyere és csatlakozz a Magyar fanclubba! :) http://www.facebook.com/media/set/?set=a.271592132926535.66187.269940483091700&type=1#!/EminemHungary


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése