2013. augusztus 14., szerda

The Pirelli Calendar 2014*


A 'Pirelli naptár' a Pirelli cég brit leányvállalat által kiadott kereskedelmi naptára, melyben évről-évre gyönyörű híres nők, modellek jelennek meg. 1964-ben adták ki az első példányt, azóta is hatalmas sikert arat.
A helyszínek és fotósok általában minden naptár esetén mások, ám rengeteg modell szerepelt a naptárban több alkalommal is. A 2011-es naptár például Karl Lagerfeld fotómunkájának kösznhetően készülhetett el.

A naptár korlátozott példányszámban érhető el, ezért csak a fontos Pirelli ügyfelek és VIP hírességek juthatnak hozzá, mint (vállalati) ajándék.
A Pirelli kalendárium a világ legsikkesebb naptára, így limitált példányszáma miatt a gyűjtők versengnek értük. A cég, amellett, hogy naptárával évről évre megmozgatja a divatvilágot, szuper ruhákat és kiegészítőket is kínál, melyek szintén limitált mennyiségben kaphatóak, viszont már online is rendelhetőek.

A naptár egy alap stílusvonala volt a kezdetek óta, hogy a modellek meztelenül szerepeltek a képeken, ám ez a hagyomány a tavalyi kalendáriummal megtört.
A 2014-es példányban például Dolce&Gabanna fehérneműket viselnek a modellek.

Az 50. évfordulós kalendáriumban látható modellek: Alessandra Ambrosio, Helena Christensen, Miranda Kerr, Karolina Kurkova, Alek Wek és Isabeli Fontana. A legutóbb említett Isabeli már hetedik alkalommal, a pedig már 'nyugdíjba vonult' Helena is többszörösen a naptár egyik modellje volt.
Az idei anyagot Patrick Demarchelier és Peter Lindbergh fotózta.
A 2014-es anyaban szereplő modellek mindegyike volt már Victoria's Secret Angel. Rajtuk kívülis rengeteg VS angyal, vagy topmodell pózolt már a cégnek, úgy mint Rosie Huntington- Whitley, Adriana Lima, Karlie Kloss, Milla Jovovich, Natasha Poly, Kate Moss és az egyetlen magyar lány, Mihalik Enikő is.

A lányok láthatóan jól érezték magukat a fotózás alatt és a backstage-ben is.
 

 


Néhány kész fotó is megtalálható már a világhálón.

 

 
 
 


A naptár kész képeit is igyekszem hozni.
xoxo Ritcii*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése